Peter Köhler

Current C.V. Photos Contact Links

Back to CV - One man Exhibitions

Galleri Magnus Karlsson
Market Art Fair, Stockholm
Solo presentation: Peter Köhler
15 - 17.2 2008

Peter Köhler, FALL, 2007-2008.Akryl på duk 140x195 cm.

Galleri Magnus Karlsson har glädjen att presentera en soloutställning med nya verk av Peter Köhler på Konstmässan Market. Köhler är född 1971 i Stockholm. Han är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan 1995-2000. Utställningen är det första samarbetet mellan Galleri Magnus Karlsson och Peter Köhler.
Verken som visas på Market uppvisar en blandning mellan abstraktion och spontan figuration, från något odefinierat till något igenkännbart. Den flödiga färgen kan upplevas dels som färg och dels som illusionen av något annat, till exempel ljus.Verken agerar omslutande och som betraktare välkomnas man att kliva in i Peter Köhlers bildvärld, som har både höga och låga referenser, från Jackson Pollock till Keith Haring och graffiti.
Med sitt lekfulla måleri skapar han viktlösa landskap i en atmosfär av luft, under vatten eller kanske en på främmande planet. Peter Köhler har under åren gått från det mer föreställande till det mer världsfrånvända,
en tillflyktsort, en utopi. I några av verken – en serie monokromer utförda under en resa i Kina – finner man också en tydlig inspiration från den österländska världen i färgval, formspråk och symbolik.

Det finns en känsla av isolation i det jag gör, men det blir lätt stereotypt när man talar om det. Jag har påverkats av författare som William Burroughs och Isidore Ducasse och i deras verk så återfinns definitivt en känsla av isolation och observerandet av absurditeterna i livet
Peter Köhler

Öppet: Fredag 15/2 kl.12-19. Lördag 16/2 kl. 12-18. Söndag 17/2 kl. 12-18
Adress: Konstakademien, Fredsgatan 12 / Jakobsgatan 27 (hiss)
Galleriet har öppet parallellt med mässan. Obs! Gallerinatt lördag 16/2, kvällsöppet till 20.00.

För mer information och pressbilder, kontakta galleriet.
http://www.peterkohler.se

Back to CV