Peter Köhler

Current C.V. Photos Contact Links

Back to CV - One man Exhibitions

Galleri 54 visar under perioden 18 mars – 10 april målningar av Peter Köhler, en videoinstallation av Daniela Lehmann Carrasco och presenterar valda delar ur konstskivbolaget Kning Disk stall. Vernissagen fredag 18 mars kl. 18 - 20 Pressvisning fredag kl. 13 - 14

Peter Köhlers utställning består av verk som arbetats fram under och efter resor. "När jag reser är min varseblivning mer skärpt, annorlunda". I rese-packningen finns ett stort antal små anteckningsböcker. I dem skissar (antecknar) han små och stora intryck från platser från platser som Mexico, San Fransisco, Moskva m.fl. Skisserna ligger till grund för de verk som nu visas på Galleri 54. Flera målningar innehåller samma fragment men i olika sammanhang, de blir som förtätningar av collage-artade minnen. I sina konstverk leker han med abstraherandet på olika sätt. Vad är egentligen verkligt när det handlar om upplevelser och minnen?

Peter Köhler bor och arbetar i Stockholm, är utbildad på Konsthögskolan mellan 1995 och 2000 men har även utbildning från London och Karleby. Köhler har deltagit i ett flertal internationella kulturutbyten och samlings-utställningar. Separat har han visats i Stockholm och New York. Senast i Stockholm 2004 på Botkyrka konsthall.

I videorummet visar Daniela Lehmann Carrasco en 3-delad
videoinstallation kallad "Latin Vision". Den handlar om kvarlevande koloniala och territoriella maktstrukturer i Chile. Det görs genom en växelverkan mellan bilder av den privata sfären och den mediala. Hon visar bilder från hennes familjs egendom vid kusten i Chile och växlar dem med utdrag från olika avsnitt av dagligen visade såpoperor, så kallade "telenovelas".

Den tysk-chilenska konstnären Daniela Lehmann Carrasco (1970) bor i Santiago de Chile och i Hamburg där hon gick på HDK. Det här är hennes första visning i Sverige. Hon berättar om sitt verk på vår "artist talk" söndag 20 mars kl. 13.

I kammaren presenterar Galleri 54 dessutom Kning Disk (Mattias Nilsson, Dan Fröberg, Jesper Eng, A.S. Bessa), ett nytt fascinerande Göteborgsförlag där ljud, bild och design möts på de mest förbluffande sätt; där Öyvind Fahlström är granne med Wolf Eyes och Åke Hodell flyger tillsammans med David Grubbs. Även Black Dice, Leif Elgggren, Kim Hjorthoy och andra är med på utflykten. Kning Disk presenterar i sin tur en liten inblick i Dan-Sun Planet via några aktuella verk av Dan Fröberg.

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!

Erik Dahlbergsgatan 18
41126 Göteborg
Tel/fax 031-136830
email:galleri54@natverkstan.net

Back to CV